מסעדות

בימינו, בזמננו, במקומותינו –מסעדות אינן רק מקומות לשבור בהן רעב. לאכול ולשובע. מסעדות – וזה ניכר בחזותן, בעיצובן, בעושר התפריט ובמורכבותו, בשכלול אופן ההכנה ובטיב השירות המוענק בהן – אינן רק “חדרי אוכל” (במירכאות ובלעדיהן), מקום שבאים אליו לאכול וללכת. לא. לא עוד. כיום, מסעדות רבות מציעות חוויה קולינארית/גסטרונומית, שבהן הסועדים נהנים מערך מוסף.יש אנשים המתלבשים לקראת הליכה למסעדה כמו לקראת קונצרט. הם מכבדים את המעמד,חשוב להם להיראות טוב ויפה, מטופחים, מדוגמים, מושקעים. אורח שמכבד מסעדה – מסעדה מתכבדת בו. הכבוד והכיבוד הדדיים.

מגוון המסעדות הוא כמעט בלתי-נדלה. רבות מהן מתמחות במטבחיהן של ארצות שונות. יש המשלבות טעמים – גורמה, פיוז’ן, מזרחי, עממי, דרום אמריקני, איטלקי, ועוד ועוד. יש מקומות שמשלבים בית קפה ומסעדה, גריל-בר, מסעדות שחלק מהן מוקצה לסועדים וחלק אחר שלהן – ללוגמי הטיפה המרה. יש מהודרות, המיועדות לקהל יעד מוגדר. ויש, לעומתן, פשוטות ועממיות, פתוחות לכול. יש מזנונים מהירים ומזללות דרכים ויש מסעדות מבודדות, אשר הדרך אליהן מחייבת התפצלות מכביש ראשי ונסיעה עקלתונית בדרך צדדית. המסעדות המיוחדות.

יש מסעדות שניכרת בהן הליכה לקראת הלקוח. הן מציעות תפריטים גמישים, משתנים, מותאמים לכל כיס. ולעומתן יש מסעדות שהיוקר שלהן הוא סעיף מרכזי בכרטיס הביקור שלהן, משל היוקר מעיד על יוקרה.

תוכלו למצוא כאן מסעדות לפי טעם ולפי כיס. בתיאבון.